Хостинг – Видове хостинг и как оптимално да го използваме

Хостинг
Видове хостинг и
как оптимално да го използваме

Хостинг

Хостинг

Хостинг – това е „къщичката“, в която живее Вашият сайт.

Видове хостинг:

1. Споделен (Shared) хостинг

Това е най-популярният вид уеб хостинг услуга. В най-общ вариант различаваме следните видове споделен хостинг:
1.1. Икономичен.
1.2. Бизнес.
1.3. Стандартен.

Нает сървър (Dedicated)

Нает сървър (Dedicated)

2. Нает (Dedicated) сървър

При този хостинг потребителят наема сървър с желани от него спецификации и така той разполага с абсолютно всички ресурси.
Така потребителят получава пълен достъп до (реален) физически сървър, над който има изключителен и цялостен контрол. Необходим е достъп до отдалечния сървър. Това най-често става чрез SSH с използване на PuTTy на вашата операционна система. В началото PuTTy е била предназначена само за Windows, но сега спокойно може да се използва и за Линукс.

SSH (Secure Shell)

SSH (Secure Shell)

2.1. SSH (Secure Shell):

Това е протокол за свързване със сървър или отдалечен компютър през мрежата. Крайната цел е да могат да се изпълняват най-различни команди на „чуждата“ машина. Протоколът предоставя много високо ниво на сигурност по време на комуникацията между машините.

В процеса на работа се е наложил един много удобен инструмент за SSH достъп до хостинга. Това е програмата PuTTy. (Чете се „Пути“.)

PuTTy

PuTTy

2.2. PuTTy:

Това е клиентска програма за SSH.
Използва се за отдалечено управление на машини през Интернет.
PuTTY отваря команден прозорец (Shell) и тогава всичко, което се напише в този прозoрец се изпълнява директно на сървъра. По този начин можете да работите на сървъра само с тази конзола, все едно че сте седнали на самата машина.

2.3. Webmin – контролен панел.

Webmin - контролен панел

Webmin – контролен панел

Webmin представлява графичен интерфейс (Web GUI интерфейс) за настройка на системата (хостинга). С други думи Webmin дава възможност бързо и лесно да се администрира сървъра с помощта на уебинтерфейс. И по-точно като използвате (който и да е) уеббраузър. Така получавате контролен панел за вашия нает сървър или виртуален (VPS) сървър.

Webmin е чудесен контролен панел както за всякакъв вид хора – от начинаещи, през такива, които не са съвсем запознати с Linux, до опитни системни администратори. Предимството на работа с Webmin е, че не се изискват каквито и да познания по Linux команди, защото всичко може да се направи в графичния интерфейс.

Гаранция за удовлетвореност

Гаранция за удовлетвореност
на уебинарите и на семинарите

Гаранция за удовлетвореност

Гаранция за удовлетвореност

1. „УайзМанКАкс“ ЕООД дава 100% гаранция за удовлетвореност от провеждането на уебинарите и семинарите.

Когато се регистрирате за участие на дадено събитие, Вие получавате гаранция, че не поемате никакъв риск. „УайзМанКАкс“ ЕООД Ви обещава да имате приятно изживяване по време на самото събитие.

2. Политика за връщане на заплатената сума, когато има извършено плащане:
– ако Вие решите, че нямате възможност да посетите събитието, то до 15 дни преди самото събитие можете да се откажете от него. В този случай Вие ще получите пълно възстановяване на заплатената от Вас сума.
– ако обаче решите, че не можете да посетите събитието, когато остават по-малко от 15 дни преди самото събитие, то тогава ще трансформираме заплатената от Вас сума в (непрехвърляем) депозит, който можете да използвате за покупка на друго (платено) събитие организирано от „УайзМанКАкс“ ЕООД.

3. Заявете своето участие:
След успешна регистрация и с наближаване на датите на събитието ще получите и имейл от „УайзМанКАкс“ ЕООД с допълнителни указания.

Забележки:
1. В цената може да не е включен/начислен ДДС.
2. Цената включва само участие в събитието! Всички останали разходи се поемат от участниците.