Като собственик на бизнес (еднолична фирма)

Собственик на бизнес

Собственик на бизнес

№ 001.

Аман от новоизлюпени и тънкокожи „стартъпаджии“, дето не искат и не могат да издържат две-три изречения честна и коректна критика! Това НЕ е „хейт“. Това НЕ е „да нахраниш“ някого само защото си злобен, алчен и гониш карез*.

Като собственик на бизнес (Business owner), ще кажа че: „Ако не можеш да стоиш цял ден всеки ден пред хора, които не те харесват, просто нямаш бъдеще в бизнеса! Иди стани домакиня.“.

№ 002.

Тук искам да споделя и следната мисъл (намерена случайно из интернет пространството):

Класата не е в последния модел обувки, които носиш, нито в марковите дрexи. Не се състои от скъпи придобивки и в това колко пари имаш в портмонето си.
Не е в множеството приятели, с които ходиш по баровете, нито във високомерното държание.
Класата е в гордо изправената глава, в начина по който вървиш напред. В това, което правиш и говориш. В това да умееш да прощаваш, да разбираш, да подкрепяш.
Тя е в усмивката, в погледа, в обещанията, които си изпълнил. В тайните, които си запазил, в пътите, които си помогнал на някого.
В радостта, която си създал на нечии лица, във вярата, която си вдъхнал в нечии души, в любовта, която си дарил на нечии сърца.
Класата е доброта, красив ум, чест и достойнство!

От неизвестен автор

Победител

Победител

№ 003.

Най-важното (в бизнеса, в семейството и даже на улицата) е да имаш смелост! Истинска смелост да Дръзнеш! Да Дерзаеш с „Чувство за отговорност“! Не е необходимо да си най-умния, нито пък най-силния. Непечели този, който е най-голям „тарикат“. Печели този, който знае и осъзнава със сърцето си разликата между „Победител“ и „Победен“.

С уважение: Етичен инженер-магистър, Предприемач, Фрийлансър, баща, съпруг и Филантроп Добромир Петров (управител на „WisemanCAX“ LTD).

=============

* Карез – злопаметство! Гоненето на карез е карезчийство. То е сериозна психична болест, за която няма да прочетете в интернет. И няма да получите „жълта“ книжка. И все пак това си е сериозна болест…