Що е то HTML6? Дали наистина съществува или това е поредната измислица?

Що е то HTML6?
Дали наистина съществува или
това е поредната измислица?

Що е то HTML6?

HTML6

Ако попитате в днешно време децата на възраст от 10 до 14 години: „Използвали ли сте Интернет и знаете ли какво е уеб страница?“ и най-вероятно ще получите положителен отговор. Попитайте ги след като знаят толкова много: „А как се пише уеб страница“ и ще видим че повечето ще ви изгледат странно и ще ви кажат: – Ами, това не сме го учили в училище, какво е това?

HTML е съкращение на HyperText Markup Language.

HTML е МЕТА език т.е. маркиращ език, на който са описани почти всички сайтове в Интернет. Малко е сложно да се обясни как по-точно работи.

HTML е създаден още през 1990 година. HTML често се нарича „скрит“ език, тъй като не се вижда от масовите потребители. По моe мнение той си е наистина скрит. Последната, актуална версия, към момента е HTML5, макар че аз твърдя че съществува и HTML6. Нали така или иначе се опитвам да ви запозная с него, в тази статия. Били ли сте някога се чудехте дали можете да изразявате тагове? Ако не сте го направили, просто си представете използването на маркери като <logo> </logo> за поставяне на логото на уеб страницата си. Редно е да спомена, че HTML използва тагове (етикети), за да маркира определени елементи от Интернет страниците и да позволи тяхното представяне като заглавия, параграфи, списъци, хипервръзки и др. HTML6 е шестото издание на езика HTML, което съдържа имена, които имат структура подобна на XML. HTML6 ще ни предостави ползата за използването на различни етикети, които искаме да използваме,които обаче няма могат да се използват само определени тагове. HTML6 таговете ще имат имена като <html:html> или <html: head> и др. HTML6 съдържа много и най разнообразни разширени функции за развитие на своите богати функционалности. HTML6 е разширената версия на познатият ни HTML5, така че ще включва всички функции на HTML5. С HТML6, вие определяте структурата, която ще използвате, позволявайки ви да маркирате нещата както всъщност искате да ги използвате. Вместо <div class = „wrapper“>, можете просто да използвате <wrapper>. Животът днес се движи със светкавични темпове и за да си държим главата над водата, ние се нуждаем от език, който сам застава на пътя ни и ни позволява да изпълняваме работа си. Най-накрая ще премахне всякакви математически семантики, които са твърде абстрактни, за да ги разбере някой, но предоставя на уеб разработчиците един, по прост и по чист уеб език. С HТML6 представяме езика HTML от начина, по който все едно създаваме свое собствено HTML пространство, което ни позволява да не се безпокои от суровите детайли на семантиката и да се фокусираме върху създаването на съдържание. Така всъщност не се налага да знаете HTML. В HТML6 Единичните тагове се само затварят чрез добавяне / в края (например <link />) и всеки таг, който не е самостоятелно затворен, ще бъде разбиран като двоен таг.