Документация – „Необходимото Зло“

Документация
„Необходимото Зло“

Документация

Документация

Ръчно и/или Автоматизирано писане на описанието и документацията.

Видове документация:

1. Наръчнкик – това е „книга“, която изчерпателно дава отговор на дадена тема.
2. Справочник – това е кратка информация, която дава бърз отговор на нашето запитване.
3. Рецепти за справяне с конкретни проблеми – тези статии описват, стъпка по стъпка, решения на популярни проблеми.
4. ЧЗВ – често задавани въпроси – Въпроси от начинаещи, които изобщо си нямат понятие от каквото и да било свързано с темата.

Техническо Задание?!?

Знаете ли, защо е хубаво да си направим труда да имаме техническа обяснителна записка?

Обяснителната записка е част от Техническото задание. То от своя страна Ви помага да имате методи и инструменти, чрез които да следите качествената изработка на Вашия сайт. Ако Вие нямате такова задание, на 99.99% Ви е гарантирано, че ще имате „бъгав и грозен“ сайт. Няма да имате клиенти. Даже рискувате да си загубите и посетителите на сайта Ви. От Вас се очаква да изпипвате всички детайли по изработката на Вашия сайт, а това е възможно само, ако още от самото начало започнете да създавате своята документация. Тази документация във времето ще нараства и ще става все по-подробна и по-подробна. Но ще минат 1-2 или 3 години и Вие сам-самички ще се убедите, че без документацията не сте били способни да изградите качествен сайт и да имате лоялни последователи.

Да си го кажем направо – документацията ще Ви помогне да „навържете точките„, както казва Стив Джобс. Без документация Вие нямате сериозна подготовка, визуализация и управление на Вашия онлайн проект.