Курс JavaScript – Къде мога да се запиша да уча?

Курс JavaScript:
Къде мога да се запиша да уча?

Курс JavaScript - Top 10 JavaScript Frameworks for 2018

Курс JavaScript – Къде мога да се запиша да уча?

Много хора ме питат:
Да знаеш някъде да има Курс по Програмиране или Курс по JavaScript?
Да, знам много места, където човек може да учи и наистина да се научи на програмиране на скриптови езици. Тънкият момент е освен теория, курсистът да получи и практика. Да има практически занятия т.е. упражнения. Защото, както знаем, теорията винаги се различава от практиката и не можеш да научиш нищо само четейки теория!
Представете си, че искате да станете световен шампион по плуване… Взимате си книжки за четене. Да кажем, че имате много време, а и мама и тате ви дават парички да си закупите 20-30 и даже 50 книжки. Започвате да четете, но се оказва, че нямате къде да практикувате! нямате даже къде да потопите крака си за да разберете доколко водата е мокра и колко е студена!

Ето точно тук е моментът, в който вие осъзнавате, че имате нужда от Треньор и Спортна зала, където да практикувате!

Да се върнем отново към нашата родна действителност. В обявите за IT служители се търсят хора владеещи: Vue.js, SPA, рутиране, REST, сесии и бисквитки и още много други неща.

И така, ето един кратък, но съдържателен списък:

1. Udemy:

Online Courses – Anytime, Anywhere!
Курсовете в Udemy се славят, че са едни от най-добрите, но няма гаранция, че ще закупите наистина качествен курс. Пълно е с много курсове на една и съща тематика. Добра практика е първо от ваш приятел или колега да получите добър отзив и след това, ако прецените, че си заслужава да си го закупите.
Също така бих ви препоръчал задължително след преминаването на туториала да разгледате и документацията!

2. The Net Ninja:

В YouTube специално за Vue.js.
Всяка една себеуважаваща се Нинджа трябва да умее да се справя с обема на преподадените знания и да се стреми да ги превърне в умения.

3. PDF eBooks:

Vue.js 2 Web Development Projects.
В интернет пространството е пълно с безплатни учебници. Даже често пъти се предлагат източници откъдето можете да си свалите сорс кода на проекта.

4. Фейсбук група:

БГ-Групата за VueJS.
В настоящият момент Yovcho е администратор и има 156 участника. Няма описание на групата и няма специфични правила за спазване. Но това, разбира се, не означава, че изобщо няма правила и норми за спазване!

Страници: 1 2