История на „WiseManCAx“ или Как по неволя станах Преприемач

Кратка, но интересна история на „WiseManCAx“
или
Как по неволя станах (успешен) Преприемач

Тук в тази статия ще Ви разкажа за това как от работник и от служител, по стечение на обстоятелствата, преминах към Предприемачеството. Ще ви споделя Моята лична история по Пътя на превръщането ми в предприемач т.е. как се роди и изгради във времето бизнес идеята „WiseManCAx“.

История на WiseManCAx - Пътешествие из дебрите на Предприемачеството

История на WiseManCAx

1. Началото – 2001 г.:

1.1. Книга „Как да стана Предприемач“.
През 2001 г. бях със семейството си на техническия панаир в гр. Пловдив. Там имаше сергии, които продаваха книги. Аз вече бях дипломиран инженер-магистър и работех по специалността си, но нещо ме накара да взема една малка и неугледна книга, да я разгледам и да я купя. Така направих своята първа съзнателна дългосрочна инвестиция.
1.2. Качества на предприемача и Предприемачески стратегии.
В продължение на 2-3 години книгата си стоеше непипната, но един ден реших да седна и да я прочета. В нея се разказваше как един човек след падането на Комунистическия строй се беше превърнал в успешен предприемач. Той, подобно на много други хора изобщо не бе допускал, че Комунизмът някога ще си отиде. Той обаче се оказал БлагоРазУмен и предприемчив, в разцвета на силите си Човек.
Книгата беше от 2 части – една „Теоретична“ част и една „Практична“ част. Книгата беше много малка, но беше екстрат от „Вече преживяно Ноу-Хау
1.3. Етапи на предприемаческия процес.
Пътят на успешното предприемачество е много дълъг. Трънлив и Самотен. Почти не се говори за провала и за Фалита. Само посветените в тайните на науката за успешния бизнес си говорят за така наречените предприемачески прозорци.

2. Първи СтартЪп и първи Фалит – 2008 г.:

През лятото на 2008 г. реших да предоставя своите Електроуслуги в качеството си на опитен майстор по ел. ремонтите. Тогава не знаех нищо за Самонаетите хора и за модерната в последно време професия „Фрийлансър„.
Сам си написах 300 обяви и започнах да ги разпространявам из кварталите на гр. София. По цели дни обикалях и залепях на подходящите места малки рекламни материали под формата на флаер.
След 6-7 седмици обаче си дадох сметка, че съм твърде неопитен и много наивен за да бъда успешен предприемач. И въпреки всичко това, аз знаех, че оттук нататък, рано или късно, ще стана такъв.