Европейската комисия даде положителна предварителна оценка на искането на България за отпускане на безвъзмездни средства

Европейската комисия в България
(European Commission in Bulgaria)

7 November 2022

🇪🇺 🇧🇬 Добра новина за България! 👏

Днес Европейската комисия даде положителна предварителна оценка на искането на България за отпускане на безвъзмездни средства в размер на 1,37 милиарда евро по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост, ключовият инструмент в основата на #NextGenerationEU.

✔️ Одобрението на ЕК е въз основа заключението, че България е изпълнила първите 22 ключови етапа и цели от Плана си за възстановяване и устойчивост. Сред тях са важни реформи, свързани с цифровия преход, подобряване на правосъдната, социалната, образователната и здравната системи, както и подсилване на системите за одит и контрол, което е от ключово значение, за да се гарантира, че безвъзмездното европейско финансиране носи максимални ползи за гражданите и предприятията.

„За мен е удоволствие днес да поздравя България. Според оценката на експертите на Европейската комисия, България е готова да получи първо плащане по линия на NextGenerationEU. Ще продължим да подкрепяме България, за да гарантираме успеха на нейния План за Възстановяване и Устойчивост“.

Видео обръщение на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен⬇️

#RFF #NextGenerationEU

Shopping Basket
Scroll to Top
Verified by MonsterInsights