Нови правила за Кандидатстване за Статут на Уседналост за Великобритания

Нови правила за Кандидатстване за Статут на Уседналост за Великобритания

Лицензиран Имиграционен Съветник

Уважаеми притежател на Статут на Уседналост в ЕС,

Получавате този имейл, защото в момента притежавате Статут на предварително установен или установен съгласно Схемата за установяване на ЕС (EUSS).

Този имейл предоставя важни актуализации за EUSS, включително:
– Нова информация за притежателите на предварително установен Статут за това какво ще се случи с техния Статут, когато той изтече.
– Home Office планира да въведе автоматично превключване от предварително установен към установен статус и какво означава това.
– Напомняне за поддържане на данните за контакт и паспорт/национална лична карта актуални.

Ако сте станали Британски Гражданин, след като сте получили Статут на Уседналост, тогава това съобщение не се отнася за вас и можете да го игнорирате.

Предварително уреденият Статут ще бъде автоматично удължен с 2 години преди да изтече.

Министерството на вътрешните работи прави нови разпоредби, когато лице, което има Статут на предварително установяване, наближава текущата дата на изтичане на този Статут. Това няма да ви засегне, ако вече имате установен Статут или след това сте станали Британски Гражданин.

От септември 2023 г. притежателите на Статут на предварително установяване, които все още не са получили Статут на установяване и наближават текущата дата на изтичане на техния Статут на предварително установяване, ще имат този Статут автоматично удължен с 2 години. Това ще гарантира, че никой настоящ притежател на предварително установен Статут няма да загуби своя Имиграционен Статут, защото не е подал второ заявление до EUSS. Те също така ще запазят Статута си на предварително установяване след текущата дата на изтичане, когато са подали второ заявление до EUSS и очакват резултата от него.

Притежателите на Статут на предварително установено ще получат автоматично това 2-годишно удължаване, преди техният Статут да изтече първоначално, ако все още не са получили Статут на установено. Не е необходимо да се свързват с Министерството на вътрешните работи относно това удължаване. Той ще бъде автоматично отразен в техния цифров Статут и те ще бъдат уведомени, след като бъде приложен…

Shopping Basket
Scroll to Top
Verified by MonsterInsights