Книги: Те са всичко друго, но НЕ и стока!

Книги: Те са всичко друго, но НЕ и стока!

Преработено и Допълнено:

„Много глупаво е да се мисли, че трябва да прочетеш абсолютно всички (задължителни) книги, които ще си купиш, защото съзнателно или несъзнателно се изискват. Както е глупаво да се критикуват тези, които купуват повече книги, отколкото някога ще могат да прочетат.

Да, да, това би било, все едно да кажете, че трябва да използвате всички (кухненски) прибори, чаши, инструменти (отвертки или свредла за дрелка), които сте купили, преди да купите нови.

В живота има неща, от които винаги трябва да разполагаме (в изобилие), дори и да използваме само малка част от тях. Ако например, смятаме книгите за лекарства, разбираме, че е добре да имате много вкъщи, а не само няколко, когато искате да се почувствате по-добре, тогава отивате при „аптечката“ и избирате книга. Да не е Неслучайна тази книга, а да е точната книга за точно този момент. Ето защо, винаги трябва да имате богат избор!

Тези, които купуват само една книга, четат само нея и след това я захвърлят, просто прилагат консуматорския манталитет към книгите, тоест смятат ги за продукт на потреблението, стока. Тези, които обичат книгите, знаят, че Книги: Те са всичко друго, но НЕ и стока.”

Умберто Еко

Shopping Basket
Scroll to Top
Verified by MonsterInsights